Gotland Art Week (2015)

Listen Inwards, a Sounding Lighthouse, ett visuellt ljudkonstverk

Konstrepubliken, LEVA Kungslador under Gotland Art Week 16-23 augusti 2015

Ljudskulpturen Lyssna inåt från 2009 i ny kontext, en rumslig installation av silkestrådar, om det vidgande lyssnadet som ett sensibelt fyrljus med känsla för rum.

Den keramiska skulpturen utformades och tillverkades av keramiker Henny Linn Kjellberg utifrån min grundidé om ett abstraherat lyssnande öra. En högtalare inuti spelar kontinuerligt en inspelad improvisation av mig, Anna E Weiser, sång och Thommy Wahlström, sopransaxofon. Snickeri och smide är designat av mig i samarbete med snickare Joakim Klint.

Foto: Anna E Weiser
Foto: Anna E Weiser
_DSC1590
Foto: Hiro Tsukue
Foto: Hiro Tsukue
Foto: Hiro Tsukue

Som konstnär i musikfältet försöker jag gå bortom det hörbara. Min konstnärliga fokus är lyssnande och samspel i relation till livsprinciper och meningsskapande.

För mig hör lyssnande och hållbara vävar ihop, trådspänning med nervspänning, kommunikation med integritet och rumsligt byggande. Därför kan ett musikaliskt ”stämmande” av tillvaron vara detsamma som att organisera trådar, spinna, fläta och väva.

Foto: Anna E Weiser
Foto: Anna E Weiser
Röst- och rörelseimprovisation, 19/8 ca kl 16.00, LEVA

Se filmdokumentation

Jag samtalade om trådar, om varande i det akustiska rummet, ur mitt perspektiv. Därefter en röst- och rörelseimprovisation med verket som utgångspunkt, tillsammans med Hanna Bylund, dansare/skådespelare.

Foto: Hiro Tsukue
Foto: Hiro Tsukue
Foto: Hilde Weiser
Foto: Hilde Weiser. Barnen inleder med att “gå-fläta”.

Övriga medverkande på LEVA under veckan:

Ollio / Jonathan Johansson
Helena Bloom
Shelley och Elenore Sharr
Hiro Tsukue

Mer under Art Week

Kulturskolans gård, den 22/8, Plattform Ankaret-en manifestation för Kulturskolan som mötesplats för konst och kultur. Jag bidrar med silkesinstallationen ”Fredad zon för skörstark otillgänglighet”.